خانه / اخبار / طراحی محصول آینده؛ نگاه اجمالی به کامپیوتر آینده

طراحی محصول آینده؛ نگاه اجمالی به کامپیوتر آینده

به نظر شما میزان تاثیر طراحی صنعتی در طراحی محصول کامپیوترهای آینده به چه میزان می‌باشد؟

کامپیوتری که هم اکنون در حال کار با آن می‌باشید از کد دودویی استفاده می‌کند؛ مجموعه‌ای از صفر و یک ها که در کنار هم فرمان‌های انسانی را به زبانی قابل درک برای کامپیوتر تبدیل می‌کند. در حال حاضر روشی کاملا متفاوت برای فکر کردن درباره محاسباتی که در دهه های گذشته وجود داشته ایجاد شده است. این نوع کامپیوتر به جای استفاده از صفر و یک، زبان جدیدی به کار می برد که در آن هر بیت کوآنتوم که «کوبیت» نامیده می شود می تواند در آن واحد هم صفر و هم یک شود. بدین معنا که این تکنولوژی می تواند مسائل پیچیده و گسترده محاسبات که کامپیوترهای امروزی با آن درگیرند همانند مواردی که امنیت اینترنت را تحت شعاع قرار می دهد را حل کند.
کامپیوترهای کوانتوم همچنان در مرحله آزمایش قرار دارند، ولی در شو الکترونیک لاس وگاس، آی بی ام از سیستمی به نام Q system one که تاکنون پیشرفته ترین سیستم نامیده شده است، رونمایی کرد. آی بی ام به منظور فهم بهتر نحوه عملکرد این کامپیوتر توسط عموم، از شرکت طراحی صنعتی به نام مپ (map project office) که در زمینه طراحی کیت‌های کامپیوتری diy ، وسایل هوشمند و تجربه پرواز ویرجین شناخته شده می باشد و استودیوی طراحی داخلی و معماری یونیورسال (universal design studio) که پیش‌تر طراحی هتل اِیس لندن و فروشگاه های اچ اند ام و ریمووا را بر عهده داشته، کمک گرفته است.

طراحی محصول آینده؛ نگاه اجمالی به کامپیوتر آینده
بخشی از این فعالیت در رابطه با بازاریابی که تخصص آی بی ام می‌باشد بوده، ولی علاوه بر آن به سبب برخی چالش‌های فنی، روزی کامپیوتر باید به اندازه مناسب درآید. Q system one سابقا مجموعه ای از تجهیزات جدا از هم بوده که در دفتر آی بی ام واقع در یورک تَون نیویورک قرار گرفته بود، ولی شرکت های طراحی نامبرده تلاش کردند تا فرمی منسجم به آن بدهند تا تبدیل به مرکز داده امروزی شود.
این یک کامپیوتر معمولی نمی‌باشد. کوبیت ها به شدت به محیط بیرون حساس می باشند و تغییرات دما، ارتعاشات و امواج الکترومغناطیس می تواند تعادل آنهارا بهم بزند. به این علت تراشه کوانتوم آی بی ام که شامل ۲۰ عدد از این کوبیتها می باشد می بایست در کرایوستات (یخچالی که می تواند فضای فوق سرد همانند فضای بیرون ایجاد کند) معلق باشد.

به منظور اطمینان از وجود چنین شرایطی شرکت یونیورسال مکعب شیشه ای بی منفذ به ارتفاع نه فوت را عرضه کرده است که سیلندر کرایوستات از جنس استیل ضد زنگ توسط پایه ای در مرکز این فضا معلق می باشد. پشت این محفظه مکعبی، لوله کشی و سیم کشی مورد نیاز انجام شده تا عملکرد سیستم را امکان پذیر سازد. هیچکدام از آنها با هم در ارتباط نیستند تا مبادا ارتعاش حاصل از آنها سبب اختلال در کوبیت ها شود. به گفته جیسون هالی مدیر استودیو دیزاین یونیورسال، “فضای زیادی مابین اشیا وجود دارد این امر با تکنولوژی دیجیتال که در آن همه چیز کوچک و کوچکتر می شود در تناقض است.
این محفظه مکعبی فارغ از اینکه کجا نصب شود قادر است فضایی ثابت ایجاد کند، مورد مهمی که آی بی ام به آن جنبه تجاری داده است. این مکعب به جای اینکه مجموعه قطعات تشکیل دهنده کامپیوتر کوانتومی آی‌بی‌ام باشد، یک واحد مجزاست و به همین علت وجود آن در مراکز داده امروزی راحت تر است .در نهایت درون کامپیوتر ابر می شود و هر شخص می تواند پروتوتایپ آن را حتی از کامپیوتر خانه امتحان کند.
ولی طراحی آن صرفاً عملکردی نمی باشد. به منظور ایجاد جذابیت بصری طراحان تصمیم گرفتند این کرایوستات را که قبلا در آزمایشگاه آی بی ام  از چهار ستون آویزان بود را از یک تیر سر آزاد آویزان کنند. در این حالت به صورت شیء معلق در هوا درون یک ویترین شیشه ای در می آمد. تیم با تولید کننده شیشه به نام گوپین همکاری کرد که پیشتر تولید محفظه شیشه ای مونالیزا در موزه لوور و جواهرات تاج در برج لندن را در کارنامه خود داشت. این مشارکت به طراحی کمک کرد تا تکنولوژی را در معرض دید عموم قرار دهد، هر چند مهندسان نگران برهم خوردن ثبات مورد نیاز  شرایط برای عملکرد کامپیوتر توسط تیر سر آزاد بودند، ولی تیم دیزاین پس از تست پروتوتایپ های مختلف تیرسر آزادی ارائه کرد که با ثبات تر از قاب چهار ستونی پیشین بود.

طراحی محصول آینده؛ نگاه اجمالی به کامپیوتر آینده
این تیر سر آزاد همچنین به مهندسان دسترسی ۳۶۰ درجه برای نگهداری و بهینه سازی کرایوستات را می دهد. مهندسان هم اینک قادرند محصول را ۱۰ برابر بیشتر ارتقا دهند زیرا همه اجزا در یک شیء واحد در کنار هم قرار گرفته‌اند که سه برابر کوچکتر از ساختار اولیه آن در آزمایشگاه می باشد. به گفته ویل هُوِ مدیر شرکت مپ، “این صرفاً یک ویترین شیشه ای زیبا و یک شیء فلزی هنرمندانه که از بالا آویزان می باشد نیست، فکر بسیاری پشت نحوه عملکرد آن در محیط تمرکز داده و نحوه استفاده و نگهداری هر روزه آن توسط افراد بوده است”.
ساختار ساده این محفظه همچنین ایده های بنیادی در رابطه با نحوه عملکرد کوانتوم را نشان می دهد. به گفته هالی، “سیستم کامپیوتری کوانتوم خواصی که در سطح مولکولی به وقوع می پیوندد را به خاطر می آورد این موضوع در رابطه با نحوه سازماندهی و تفکر طبیعت در رابطه با اشیا می باشد. ما تلاش کردیم این را در سادگی دیزاین ارائه دهیم”.
علاوه بر این هدف دیزاین از این کار ارائه یک تصویر ذهنی از کامپیوتر کوانتوم برای مشتریان آینده همانند کسب و کارها و دانشگاه‌ها بوده است. روی هم رفته احتمالا کامپیوترهای کوانتومی آینده مراکز داده و یا حتی دفاتر آی بی ام را ترک نخواهند کرد. طبق گفته هو، ” آی بی ام به نقطه ای رسیده که می خواهد به این تکنولوژی جنبه تجاری دهد بدین منظور باید تصور عام را جذب کنید و اگر قصد فروش دارید مردم احتیاج دارد تا آنچه که می خرند را ببینند”.

اگر به حوزه طراحی محصول علاقمند هستید، می‌توانید از اینجا مطالب مرتبط با طراحی محصول را بخوانید.

مترجم: نگین بزرگی‌نژاد، گزارشگر طراحی صنعتی

منبع: An early glimpse at the computer of the future

درباره ی گزارشگر طراحی صنعتی

موسسه علمی-پژوهشی و اطلاع رسانی گزارشگر طراحی صنعتی در تلاش است، با توسعه فعالیت های خود این سایت را به مرجع کاملی برای استفاده طراحان ایرانی، تبدیل کند. ما در تلاشیم اخبار مهم و تأثیر گذار بین المللی در حوزه دیزاین را در کوتاهترین زمان به زبان فارسی در اختیار مخاطبان قرار دهیم، همچنین بوسیله گزارشگران خود، در مراکز مختلف داخلی اخبار و رویدادهای ملی را تحت پوشش قرار دهیم.

همچنین ببینید

با این کیت ساده، هرکسی قادر به طراحی دیوار تعاملی است!

با این کیت ساده، هرکسی قادر به طراحی دیوار تعاملی است!

با این کیت[۱]‌ DIY ساده، هرکسی قادر به تبدیل دیوار به تاچ‌اسکرین و طراحی دیوار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *