هفته طراحی جواهر تهران اولین حرکت گسترده دانشجویی در زمینه معرفی بهتر گرایش طراحی زیورآلات به جامعه ی دانشجویی و صاحبان مشاغل و صنایع کشور به حساب می آید که دور نخست آن به همت انجمن علمی طراحی صنعتی دانشگاه تهران و موسسه آموزش عالی پارس در بهمن ۱۳۹۴ در پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار گردید و با استقبال بسیار خوب علاقمندان این گرایش از دیزاین مواجه شد.
از اهداف برگزاری این جشنواره می توان به ایجاد زیرساخت برای تاسیس رشته ی طراحی جواهر، آماده سازی دانشجویان و علاقمندان برای ورود به این حرفه، ایجاد بستر مناسب برای ارتباط دانشگاه با صنف طلا و جواهر و دعوت از صاحبان مشاغل و صنایع برای ترویج کارآفرینی و جذب طراحان خلاق نام برد.
خوشبختانه بسیاری از اهداف مورد نظر، از زمان آغاز این برنامه و در نتیجهی تلاشهای صورت گرفته توسط هیئت سیاست گذاری هفته طراحی جواهر تهران تحقق یافتهاند که از جمله ی آن می توان به اخذ مجوز تاسیس رشتهی طراحی جواهر در مقطع کارشناسی توسط وزارت علوم برای اولین بار در ایران اشاره کرد. همچنین طبق نظرسنجیهای صورت گرفته، شاهد گرایش بیش از پیش دانشجویان به این رشته و افزایش تعداد پژوهش ها و پایان نامههای مرتبط با طراحی زیورآلات بودهایم و امید است تاثیرات مثبت آن را در سالهای آتی در بازار طلا و جواهر ایران مشاهده شود.
در مهرماه سال جاری، باهدف تقریب رشته های مرتبطی چون هنرهای تجسمی و صنایع دستی با حوزه طراحی، دومین دورهی این جشنواره نیز توسط انجمن علمی طراحی صنعتی دانشگاه تهران و با حضور طراحان، اساتید برجسته و فعالان حوزه طلا و جواهر کشور در پردیس هنرهای زیبا، طی مراسمی با حضور دبیر علمی این جریان سرکار خانم دکتر مریم خلیلی (مدیرگروه رشته طراحی صنعتی دانشگاه تهران) و سرکار خانم ذوالقدر، نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افتتاح گردید.
در طی این هفته علاوه بر برگزاری کارگاه های تخصصی و نشست های مرتبط با طراحی زیورآلات، نمایشگاهی از آثار منتخبین این دوره برپا شد که ۴۲ اثر در دو بخش دانشجویی و حرفه ای با موضوعات “امید”، “ریشه هاو بال ها” و “سرزمین آرزوها” را شامل می شد.
همچنین در مراسم اختتامیه این دوره با تقدیر از نفرات برگزیده با حضور جناب آقای جمشید امامی به نمایندگی از هیات پنج نفره داوران گرانقدر این دوره (استاد عبدالناصر گیو، دکترمریم خلیلی، آقای روح الله شمسی زاده، سرکارخانم بنفشه همتی) و همچنین حامیان این رویداد، تعداد ۱۳ اثر در بخش های دانشجویی، حرفه ای معرفی شد.
عکس ها و گزارش از : سارا کشفی، تارا کاشفی و آرزو نیکنام، گزارشگران طراحی صنعتی
کارها بسیار ضعیف است.