خانه / گزارش اختصاصی / گزارش برگزاری ششمین مسابقه “یک روز طراحی” + English Version

گزارش برگزاری ششمین مسابقه “یک روز طراحی” + English Version

“One Day of Design” Competition in Iran

The 6th “One Day of Design” competition has been held on 27 November 2011 in the Fine Arts Faculty of University of Tehran, IRAN, with the sponsorship of Unilever Company.

The competition theme was “Designing of a stand for advertising and supplying the household cleaning products of Unilever Company, in an integrated way, in the small market places.”

Participants should present their ideas to the jury in the designed sheets in the afternoon of the same day.

 

Design Necessities:

Place for putting products

Easy to manufacture

Simple Design

Evaluation Criteria and Rates:

Easy to manufacture- 40 points

Aesthetics and Innovation in Design and Presenting- 35 points

Considering Sustainable Design Criteria in material and function- 25 points

 

During the competition a number of Unilever products were distributed among participants in order to make them get familiar with the company products.

 

After the end of the competition time, the jury started to evaluate the presented works. At the end of judgment period one of the teachers, representing the jury, described the process of evaluation and selection of the works. Then she named the 10 selected groups of participants which 3 of them were awarded as below:

 

– First prize, 20 million Rails and the memorial trophy of the competition to the group number 64.

 

– Second prize, 10 million Rails and the memorial trophy of the competition to the group number 34.

 

– Third prize, 5 million Rails and the memorial trophy of the competition to the group number 24.

 

 

On the Sidelines of the Event:

Although there was not a good weather condition at the competition day, there were almost a large number of participants.

The suits of the executive committee were designed by one of the members.

 

ششمین دوره مسابقه “یک روز طراحی”، روز یکشنبه مورخ ششم آذر ماه ۱۳۹۰ در پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برگزار گردید.


شرکت گنندگان از ابتدای صبح در محل نگارخانه دانشگاه تهران حضور یافته بودند و با گدشت زمان به تعداد آنها افزوده می شد. پذیرش شرکت کنندگان از ساعت ۸:۱۵ آغاز شده و ابتدا به داوطلبینی که ثبت نام قطعی نموده بودند کارتهای شرکت داده شد و به محل برگزاری مسابقه راهنمایی شدند. با توجه به اینکه تعدادی از شرکت کنندگانی که ثبت نام کرده بودند در روز مسابقه حاضر نشدند پس از اتمام پذیرش کلیه ثبت نام کنندگان، مرحله پذیرش کسانی که رزرو و یا ثبت نام نکرده بودند آغار و در نهایت در حدود ساعت ۱۰:۱۰ پذیرش داوطلبان خاتمه یافت.


مراسم اقتتاحیه با حضور اساتید، اعضای کمیته علمی مسابقه و همچنین مسئولین پردیس هنرهای زیبا از جمله آقایان دکتر عزیزی ریاست ، دکتر حیدری معاونت دانشجویی و دکتر عینی فر معاونت آموزشی پردیس، در ساعت ۱۰:۲۰ آغاز گردید. پس از خوشامد گویی توسط مجری، از آقای دکتر صادقی نائینی درخواست شد به عنوان نماینده کمیته علمی، موضوع مسابقه را اعلام نمایند. موضوع اعلام شده به شرح زیر بود:

طراحی استندی برای نمایش، تبلیغ و عرضه یکپارچه محصولات شوینده خانگی شرکت یونیلیور در فضاهای فروشگاهی کوچک


سپس الزامات طراحی و معیارهای قضاوت به شرح زیر اعلام گردید:

الزامات طراحی:

  • مکان مورد استفاده محصول
  • قابل ساخت بودن محصول
  • سادگی در طراحی

معیارهای ارزیابی و امتیازات

  • قابلیت ساخت و تولید ۴۰ امتیاز
  • جذابیت بصری و خلاقیت در طرح و ارائه ۳۵ امتیاز
  • توجه به معیارهای طراحی پایدار از دیدگاه مواد و عملکرد ۲۵ امتیاز

اعضای کمیته علمی این دوره را آقایان دکتر صادقی نائینی، دکتر اژدری، مهندس اصل فلاح، مهندس خواجویی، مهندس خداشناس و سرکار خانم مهندس بیگدلی تشکیل می دادند.


درحین اعلام موضوع مسابقه تعریف مسابقه و نمونه هایی از محصولات شرکت یونیلیور در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت تا از نزدیک با محصولات مورد طراحی آشنا شوند.


شرکت کنندگان پس از اعلام موضوع مسابقه شروع به ایده پردازی به روش های مختلف نمودند و در جای جای سالن برگزاری مسابقه شور و هیجان و انرژی قابل مشاهده بود. هنگام ظهر پس از گذشت حدود ۲ ساعت از شروع مسابقه، توزیع غذا به تیم های شرکت کننده (ساعت ۱۲.۳۰) شروع گردید و شرکت کنندگان به صورت تدریجی غذای خود را دریافت و در محل برگزاری مسابقه صرف نمودند.


گروه های شرکت کننده بعد از صرف نهار عموماً شروع به ایده پردازی های نهایی کرده و به مرور شروع به پرزانته ایده های خود بر روی شیت های ارائه شده توسط تیم اجرایی نمودند. در طول برگزاری مسابقه اعضای کمیته علمی، راهنمایی و راه کارهایی را در جهت بهبود کار تیم های شرکت کنندگان به آنها ارائه نمودند.

با توجه به تأخیری که در شروع مسابقه پیش آمده بود مقرر گردید زمان پایان مسابقه نیم ساعت تمدید شود و از ساعت ۴ به بعد تا ساعت ۴.۱۵ به ازای هر دقیقه تاخیر یک امتیاز منفی و پس از آن آثار تحویل گرفته نشود.

پس از تحویل گیری آثار، شرکت کنندگان به تالار شهید آوینی هدایت شدند و پروسه داوری آغاز گردید.


داوران پس از بازدید کلی از آثار شروع به حذف و انتخاب تعدادی از آثار نمودند. در مرحله اولیه تعدادی از آثار به روش رای گیری حذف شدند و تعداد ۱۱ طرح از میان آثار انتخاب شد و سپس داوران به صورت انفرادی شروع به نمره دادن به آثار انتخابی نمودند و در نهایت و پس از کسر نمرات منفی تیم های اول تا دهم مشخص شدند. در طول فرایند داوری تا زمان شروع مراسم اختتامیه (۴:۱۵ تا ۵:۱۵) شرکت کنندگان در تالار آوینی به گفتگو و استراحت پرداختند.

داوران ششمین دوره مسابقه “یک روز طراحی” متشکل بود از آقایان دکتر چوپانکاره، مهندس امامی، مهندس سرکیسیان خانم دکتر مقدم و آقایان نورایی (مدیر مسئول ماهنامه صنعت بسته بندی، Cyrille Jegu مدرس و متخصص بین المللی در حوزه طراحی پایدار و همچنین یک نماینده از شرکت یونیلیور (اسپانسر مسابقه).

مراسم اختتامیه:

مراسم اختتامیه در ساعت ۵.۱۵ با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید.در ادامه فیلم تهیه شده از مسابقه سال گذشته پخش گردید. سپس جناب آقای علی خواجویی و دکتر نائینی به عنوان نمایندگان کمیته علمی به ایراد سخنانی پرداختند. این دوستان هردو با اشاره به این نکته که انتخاب موضوع مسابقه به دلیل محدودیت ها و شرایط خاصی صورت گرفته ، به این مطلب اذعان داشتند که این موضوع می توانست، در صورتی که این مسابقه اسپانسرهای بیشتری می داشت، بهتر انتخاب گردد.

در ادامه کلیپی که از فعالیت ۵ سال گذشته مسابقه ” یک روز طراحی ” پخش گردید. سپس جناب آقای نورایی مدیر مسئول و صاحب امتیاز ماهنامه صنعت بسته بندی به ارائه مطالبی پرداختند در بخشی از این صحبت ها ایشان با اشاره به روند طراحی در رشته طراحی صنعتی به دانشجوبان پیشنهاد دادند در طراحی های خود قبل از اینکه درگیر محدودیت های ساخت شوند باید به ایده پردازی مناسب و کامل بپردازند. ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود با انتقاد از توجه اکثر تیم های شرکت کننده به حرف U در طرح های خود، حرف ابتدایی نام اسپانسر، به دانشجویان پیشنهاد نمودند که می بایستی به لایه های درونی تر کارفرما پرداخت و طراحی ها را با عمق بیشتر انجام داد.

در نهایت سرکار خانم دکتر مقدم به عنوان نماینده کمیته داوری روند داوری و نحوه انتخاب آثار برتر را برای شرکت کنندگان شرح دادند و در نهایت اسامی ۱۰ تیم برگزیده توسط مجری برنامه اعلام گردید. ۳ تیم برتر به شرح زیر معرفی شدند:

گروه شماره ۶۴، خانم زهرا نوری آقایان محمد حسین چیت ساز، علی مقدمی، رامین ربیعی و فرهاد بیات زاده در مجموع با ۷۹.۵ امتیاز رتبه اول و برنده ۲۰ میلیون ریال به همراه تندیس مسابقه و لوح یادبود مسابقه

گروه شماره ۳۴، خانم مهشید بارانی آقایان فرزاد برخورداری، محسن شریفی، ناصر عبدلی و رامتین فیاضی در مجموع با ۷۷ امتیاز رتبه دوم و برنده ۱۰ میلیون ریال به همراه لوح یادبود

گروه شماره ۲۴، خانم ها مینا ایران نژاد، سارا رضایی، ندا روح بخش، شبنم جعفری و نسیم کریمی در مجموع با ۷۰.۵ امتیاز رتبه سوم و برنده ۵ میلیون ریال به همراه لوح یادبود

در حاشیه:

  • استقبال دانشجویان از مسابقه علیرغم سردی و بدی آب و هوا بسیار خوب و خارج از حد انتظار بود.
  • نمایشگاهی از آثار برتر مسابقه سال گذشته برای آشنایی شرکت کنندگان در حاشیه این مسابقه برگزار گردیده بود.
  • به دلیل خرابی یکی از لپ تاپ های مجریان برنامه، تأخیری در روند پذیرش شرکت کنندگان صورت گرفت که باعث تأخیر در شروع و در نتیجه خاتمه مسابقه شد.
  • پذیرایی مناسبی نیز از دانشجویان در طول برنامه (میان وعده ها و نهار) صورت پذیرفت.
  • در این دوره از مسابقات برای اولین بار از کلیه داوران خواسته شده بود در طول برگزاری مسابقه در محل برگزاری حضور نداشته باشند تا در روند داوری شبهه ای بوجود نیاید.
  • نکته جالبی که در این دوره به چشم می خورد لباس های متحد تیم اجرایی برنامه بود که طراحی و اجرای آن را نیز سرکار خانم نیکو فروردین (از اعضاء تیم اجرایی) برعهده داشتند.
  • عدم حضور هیچ کدام از مسئولین پردیس هنرهای زیبا در مراسم اختتامیه از نکات قابل تأ مل در این مراسم بود.

با تشکر از آرمان فرهمند برای همکاری در تهیه عکس های گزارش

درباره ی گزارشگر طراحی صنعتی

موسسه علمی-پژوهشی و اطلاع رسانی گزارشگر طراحی صنعتی در تلاش است، با توسعه فعالیت های خود این سایت را به مرجع کاملی برای استفاده طراحان ایرانی، تبدیل کند. ما در تلاشیم اخبار مهم و تأثیر گذار بین المللی در حوزه دیزاین را در کوتاهترین زمان به زبان فارسی در اختیار مخاطبان قرار دهیم، همچنین بوسیله گزارشگران خود، در مراکز مختلف داخلی اخبار و رویدادهای ملی را تحت پوشش قرار دهیم.

همچنین ببینید

برنده ایرانی جایزهConcept IF

آقای محسن جعفری ملک با طرح (E-Board (easy board توانست برنده جایزه IF Concept Design …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *