تاریخچه روز جهانی زمین پاک:
هرساله در ۲۲ آوریل مصادف با ۲ اردیبهشت، روز جهانی زمین پاک، در تمام دنیا برگزار می شود و به تمامی مردم دنیا یادآوری می کند که نباید سیاره محل زندگی خود “زمین” را فراموش کنند. امسال میلیون ها نفر در سراسر دنیا چهل و یکمین سالگرد روز جهانی زمین پاک را جشن خواهند گرفت.
ایده نام گذاری یک روز خاص به نمام ” روز زمین پاک ” به جهت احترام به سیاره زمین و موجودات زنده ساکن آن در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی مطرح و در نهایت در سال ۱۹۷۰، اولین روز آن جشن گرفته شد.
مک کانل یکی از پیشنهاد دهندگان نام گذاری این روز، گفته است که اعتدال بهاری، همه بشریت را به شناخت زمین و احترام به توازن زیبای آن فرامیخواند؛ توازن میان حضور جانوران بر زمین، ماهیان در دریا، پرندگان در هوا، و نوع بشر در همه جا. نکتهی مهم این است که انسان باید پیوسته با هوشیاری مراقب باشد که این توازن ظریف به هم نریزد.
ما همه اعضای خانواده انسانی هستیم و سیاره زمین را با تمامی غنای آن به ارث بردهایم. هر انسان حق یکسانی نسبت به زمین، مواد معدنی و مواد خام دارد و هیچکاری نباید در جهت از بین بردن فرصتهای یکسان برای انسانهای حاضر و آینده، انجام شود. هماهنگی با طبیعت و همدلی با نزدیکان و دیگر انسانها، آرمان کسانی است که در اندیشه زمین پاک و محیط زیست سالم هستند.
- تقریبا نیمی از جنگلهای سیاره زمین توسط ما انسانها از بین رفتند.
- جمعیت زمین از ۶.۱ میلیارد تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد خواهد رسید.
- بین سالهای ۱۹۵۰-۱۹۹۷، پرورش ماهیها برای مصارف غذایی انسان از ۱۹ میلیون به ۹۵ میلیون تن رسید که باعث کاهش و از بین رفتن بسیاری گونههای دریایی شد.
- ۱۱% پرندگان، ۲۵% پستانداران و ۳۴% تمام گونههای ماهیها در لیست موجودات در خطر انقراض قرار گرفته اند. ۵۰% تمام گونههای گیاهی گرمسیری در حال انقراض هستند و دلیل تمام اینها تخریب، دخالت و آلودگی هایست که از فعالیتهای انسانی ناشی شده است.
- منابع زیر زمینی که در حل حاضر به نیاز ۴۸۰ میلیون نفر پاسخ می گویند در حل تحلیل رفتن هستند.
- زمینهایی که برای تولید محصولات غذایی به زیر کشت رفته اند باعث تخریب و کاهش تنوع گونههای طبیعی و حیوانی شده است.
- واقعاً نقش ما به عنوان یک طراح چیست؟
- آیا اطلاعات کافی در این زمینه داریم!؟
- آیا خلاقیتها و محصولات نوآورانه ما مزیدی بر علت بوده و به تسریع این معضلات کمک کرده است؟
- آیا هنوز فرصتی هست که به تصحیح این تخریب پرداخت؟ آیا ما به عنوان طراح می توانیم نقش مثبتی را در جهت معکوس ایفا نماییم؟
با توجه به اهمیت این موضوع و تاثیر گذاری تک تک ما به عنوان طراحان صنعتی در طراحی مناسب تر محصولات، گزارشگر طراحی صنعتی برآن شد که همایشی اینترنتی برگزار نماید. در این همایش ۳۳ روز سعی خواهد شد در کنار یکدیگر سطح آگاهی خود را بالا برده و با راهکارهای مناسب آشنا شده تا بتوانیم با رعایت نکات کوچکی در طراحی های خود سهم بزرگی در بهبود شرایط زندگی در سیاره زمین ایفا نماییم.
در این برنامه با ما همگام شوید، تا به یاری یکدیگر پاسخی برای این مشکلات بیابیم.
شرایط حضور در برنامه:
شرکت در این برنامه رایگان و به تمامی دانشجویان طراحی صنعتی و معماری توصیه می گردد.
برای دریافت نام کاربری و رمز عبور برای شرکت در این کارگاه ۳ روزه، می توانید از تاریخ ۲۰/۱/۱۳۹۰ الی ۲۹/۱/۱۳۹۰ از طریق این لینک(مهلت ثبت نام به پایان رسید)، ثبت نام نمایید.
به تمامی شرکت کنندگان مطالعه کتاب از گهواره تا گهواره توصیه می گردد.
تقویم برنامه:
اول اردیبهشت:
ارائه مقالات و گزارشها در سه بخش اصلی:
- تخریبهای اکولوژیکی که شامل: گرم شدن جهان (global warming)، تحلیل لایه اوزون، بارانهای اسیدی، آلودگی آب، تغیرات و کاهش گونههای طبیعی و جانوری، تاثیرات سموم بر طبیعت میباشد.
- مخربهای سلامت انسانی که شامل: دودزاها و آلوده کنندههای هوا، مواد بیماری زا، مواد سرطان زا میباشد.
- تحلیل و از بین رفتن منابع طبیعی که شامل: سوختهای فسیلی، منابع آب تازه، مواد معدنی و خاک میباشد.
دوم اردیبهشت:
- به چالش کشیدن عقاید و نحوه زندگی ما.
- چطور می توانیم عاملان تغییر باشیم.
- تعریف و توضیح اکودیزاین.
- معرفی سردمداران طراحی برای محیط زیست.
سوم اردیبهشت:
- بررسی چرخه عمر محصول.
- طراحی به قصد بازیافت.
- استراتژیهای اکودیزاین.
- برسی فرآیند تولید از نظر طبیعی و استفاده مواد.
- متدهایی برای افزودن عمر محصول.
- روشها و جدولی برای بررسی تاثیرات یک محصول و آنالیز و مقایسه آن.
- نقش خود را به عنوان یک طراح در عصر بحرانهای طبیعی مشخص تر نماییم.