عنوان: اصول برندسازی
موضوع: بازاریابی، برندینگ
نویسنده: دکتر امیر اخلاصی
مترجم:
ناشر: انتشارات علمی
توضیحات تکمیلی:
در کسب و کار مدرن، برند حرف اول و اخر را می زند، برند ادراکی است که مشتری بر اثر تجربیات قبلی استفاده از محصول یا شنیده هایش از بازار در ذهن دارد.برای ایجاد برند دو سنگ بنای اصلی مورد نیاز است : عملکرد محصول و ارتباط یکپارچه بازاریابی.برند سازی نیز، فعالیتی است که در آن تصویری از برند در قلب و ذهن مشتری ایجاد میشود.در فرآیند برند سازی سعی میشود بر ادراک افراد تاثیر گذاشته شود.این کتاب سعی میکند با نکته بینی و دقت هرچه بیشتر، همه ی حوزه های ارتباطات یکپارچه بازار یابی در ساخت برند را مورد بررسی قرار دهد…
مولف در مقدمه کتاب به پیشینه برندسازی در ایران اشاره کرده و نوشته است:«حوزه برندسازی در ایران نوپاست، در حالی که در کسب و کار مدرن «برند» حرف نخست را میزند و شرکتهایی که در بازاریابی و برندسازی برای محصولات و خدمات خود موفق عمل میکنند، میتوانند به برتری رقابتی نسبت به رقبا نائل آیند.
این کتاب دارای ۱۳ فصل است و مولف سعی نموده فرآیند برندسازی ، نحوه تدوین استراتژی پیام جهت ارتباط با مشتریان ، نحوه اجرای استراتژی پیام و انتخاب رسانه بعنوان کانال انتقال پیام به مشتریان را در آن تشریح نماید . ازآنجا که مفهوم برند به خوبی در ایران ارائه نگردیده و بسیاری برندسازی را معادل تبلیغات می دانند، نویسنده به درستی نیاز بازار به این اطلاعات را تشخیص داده و تلاش می نماید در کتاب خود مفهوم برند و فرآیند برندسازی را بصورت علمی بیان کند .
فصل اول این کتاب به ارتباطات یکپارچه بازاریابی و در فصل دوم به تبلیغات و نمونه تبلیغات فولوکس واگن در تاریخ تبلیغات برندها پرداخته شده است.
در فصل سوم مباحثی چون بازاریابی مستقیم، سخن پراکنی، ابزار پیشبرد فروش، فروش شخصی، بستهبندی بیان و در فصل چهارم مباحث مربوط به رویدادها وحامیگری، هفت نکته کلیدی در توفیق این مسئله و خدمات مشتری مطرح شده است.
یکپارچگی عامل ایجاد برند از طریق ارتباطات بازاریابی و وظایف مدیر برند، به همراه مباحثی چون فرآیند برندساختن، مفهوم برندسازی، مراحل ایجاد برند، نمادها وسمبلها و جایگاه مشتریان در دو فصل پنج و شش بیان شده است.
در فصل هفتم و هشتم خواننده با مباحثی چون استراتژی پیام و جهش خلاق آشنا میشود و سپس در فصل نهم اجرای استراتژی پیام و مباحثی چون سبک روایت پیام، کلمات و تصاویر، نوشتن برای رسانههای چاپی، نوشتن برای رسانههای الکترونیکی، متن صوتی، تصویری، بصری سازی مورد بحث قرار گرفته است. رسانه، تقسیم بندی رسانه، درجه مداخله رسانه در فصل ده و رسانههای چاپی در فصل یازده مورد بحث قرار گرفته است.
فصل دوازدهم به رسانههای انبوه اشاره و در فصل سیزده به رسانههای محیطی پرداخته شده است.
مخاطبان کتاب اصول برندسازی عبارتند از : صاحبان کسب و کار، مدیران سازمان ها، آژانس های تبلیغاتی و برندسازی، صاحبان و بهره برداران رسانه های مختلف، دانشجویان رشته های مدیریت و کسب و کار، بازاریابی تبلیغات، گرافیک، طراحی صنعتی و اساتید و مدرسان دانشگاهی.