عنوان: H.Point راهنمای طراحی خودرو
موضوع: راهنمای طراحی خودرو
نویسنده: استوارت مِیسی و جِف واردل
مترجم: مصطفی توحیدیفر
ویراستار: علی مولائی
ناشر: کتاب وارش
توضیحات تکمیلی:
طراحی خودرو فرآیندی است که در آن خلاقیت و نوآوری با هم به چالش کشیده میشوند تا محصولی که پاسخگوی ابعاد زیباییشناسی، عملکردی و تکنولوژیک است بهوجود آید. این کالا باید بتواند نیازهای حسی، ذهنی، عاطفی و فرهنگی کاربر را برطرفکند.
کتاب «H.Point راهنمای طراحی خودرو» نخستین کتاب در زمینۀ بستۀ طراحی خودرو است که توسط انتشارات کتاب وارش در تیرماه ۱۳۹۲ منتشر شد. این کتاب نوشتۀ اِستوارت مِیسی و جف واردل محصول ۲۰۰۸ است که آنرا آقای مصطفی توحیدیفر ترجمه و آقای علی مولائی ویرایش کردند. در این کتاب همۀ آن چیزی که یک دانشجوی علاقهمند باید بداند تا در مسیر طراحی خودرو قرار گیرد شرح داده شده است. بزرگترین نکتۀ مثبت کتاب، تأکید بر مکانیک و اجزاء صُلب خودرو است. نویسندگان با صحهگذاشتن بر نقش راهبردی طراحی بدون تعصب آنرا در کنار دیگر تخصصها قرار داده و معماری خودرو را در ده فصل با سرفصلهای کلیدی باز کردهاند.
در پیش فصل نخست، تاریخچۀ معماری خودرو، اختراعات، خودروهای شاخص و طراحیشده بهطور مختصر بررسی شده است. در فصل یک با عنوان آغاز، فرآیند طراحی، گامهای توسعۀ ایدهپردازی، خط زمین و نام نقاط معرفی شده است. عملکرد و بخشهای بازار فصل دوم است که اهداف عملکردی، استفاده از دادهها در معماری خودرو و بخشبندی بازار طی آن بررسی شده است. فصل سوم با نام ایدهپردازی بستۀ طراحی، بهطور مختصر ایدهپردازی در بستۀ طراحی تبیین شده است. ابعاد و تناسبات عنوان فصل چهارم است که تعیین اندازه، طبقهبندی خودرو بر اساس ابعاد و مطالعات قیاسی از مباحث این فصل است. بستۀ سرنشینان که شاکلۀ فصل پنج را بهوجود آورده به ارگونومی میپردازد. طراحی داخل خودرو موضوع ششمین فصل کتاب است که در آن تجهیزات، حدود دسترسی، بازۀ حرکتی و قسمت بار تشریح شده است. سامانههای نیرومحرکه عنوان فصل هفتم است. در این قسمت ساختمان نیرومحرکه، مشخصات نیرو، راستا و جانمایی آن، محرک برقی و سامانههای دوگانه بررسی میشود. فصل هشت به چرخها و لاستیکها میپردازد. اندازۀ چرخ و لاستیک و دیوارۀ آن، بسته و محفظۀ لاستیک و زاپاس، و سامانۀ فرمان مطالب این قسمت هستند. تعلیق و شاسی عنوان فصل نهم است. سامانۀ تعلیق و انواع آن به اندازۀ کافی توضیح داده شده است. فصل آخر بدنهها نام دارد. مقدمهای بر سازۀ بدنه، نقاط بارگذاری، انواع سازه، قوانین ایمنی، مواد معمول در ساخت، درگاههای بدنه، فضای گردش پا، طراحی در و شیشه، آئرودینامیک، نورپردازی و مقررات چراغها از مباحث این فصل هستند. در پایان مبحثی با نام مقدمهای بر جابهجایی و ۱۰ تمرین طراحی ارائه شده است.
فهرست مطالب:
فصل اول: آغاز
فصل دوم: عملکرد و بخش های بازار
فصل سوم: ایده پردازی و بسته طراحی
فصل چهارم: ابعاد و تناسبات
فصل پنجم: بسته سرنشینان
فصل ششم: طراحی داخل خودرو
فصل هفتم: سامانه های نیرومحرکه
فصل هشتم: چرخ ها و لاستیک ها
فصل نهنم: تعلیق و شاسی
فصل دهم: بدنه ها