ایدهای خاص در صنعت طراحی مد و فشن توسط آیریس ون هرپن.
آیریس ون هرپن هنگام تجسم این کالکشن مجسمه وار، پیشرفت در مهندسی DNA و فرم های زنانه در اسطوره شناسی را مدنظر قرار داده بود.
این طراح مد هلندی کالکشن خود را به عنوان بخشی از نمایش اوت کوتور پاریس در موزه هنرهای زیبا ارائه نمود. این نمایش با نورپردازی هنرمند معاصر نیک ورستند همراه بوده است.
این ۱۸ لباس که شامل کرههای حجیم، فرم های موجدار و جزئیات لیزرکات شده بوده همگی از ترکیب انسان – حیوان الهام گرفته بودند.
طیف رنگی از نیلی و بنفش تا اکر و زرد بود و از چاپی که خطای بصری ایجاد می کند استفاده شده تا موجب تحریف بدن انسان شود.
ون هرپن اینطور فکر می کند که این موضوع hybrid creatures کشف مهمی در مهندسی ژنتیک میباشد.
به گفته این برند، “با پیشرفت در مهندسی ژنتیک و خلق اولین مدل پیوندی انسان – حیوان به نام سیبرید، رویای اسطوره ای بشر از آغاز تمدن بر روی بوم علم پیاده می شود”.
یکی از مدل ها که با همکاری هنرمند و مهندس سابق ناسا کیم کیور ساخته شده بود، شامل عکس های چاپ شده ابرهای مه آلود بر روی پارچه ارگانزای مات می باشد که بصورت لایه لایه بر روی هم قرار گرفته تا نقوش محو ایجاد کند.
مدل دیگر از پارچه ابریشمی با رنگ آمیزی گرادیانت ساخته شده که در کنار قاب لیزرکات شده PETG قرار گرفته است و با ایجاد شکل های متراکم کروی، حس “تعلیق در همزیستی با بدن همانند موجودات افسانه ای” را القا می کند.
ون هرپن الهام اولیه خود را از اطلس Harmonica Macrocosmica و در کنار آن نمایشهای تاریخی از موجودات افسانه ای و نجومی میداند.
به گفته وی “من با ارائه این کالکشن به تکامل اندام بشر، ایده آل سازی آن طی زمان و ترکیب فرم های زنانه در اساطیر نگاه کرده ام”.
او اشاره می کند “بخصوص تخیل و صراحت تغییر هویت در اسطوره شناسی ژاپن برای من الهام بخش بوده است تا معنای عمیق تر هویت را بشناسم و دریابم هویت به چه میزان قابلیت تغییر توسط ترکیب با بدنه های دیجیتال ما را دارا می باشد”.
نقطه عطف این شو یک لباس قرمز بود که با لایه های لیزرکات شده موج وار، رقصی از ارتعاش را ایجاد می کرد که بصورت بصری بدن را تحریف می نمود.
در کنار لباس، مجموعه ای از جواهرات صورت که توسط دانشگاه دلفت و با استفاده از چاپ سه بعدی ساخته شده بود، ارائه شد. این جواهرات با اسکن سه بعدی صورت مانکن ها و طراحی براساس فرم صورت انجام گرفته بود.
به گفته ورستند طراح نورپردازی، “آیریس با ایده ابرهای متراکم بر روی سقف قصد داشت حضار را در یک فضای رویایی از ابرها که مربوط به پارچه طراحی شده مشترک با کیم کیور بوده، قرار دهد”.
به منظور ایجاد دیواره نوری توهم زا این هنرمند هلندی نورهای لیزری را در گوشه های فضا و بر روی زمین و همچنین بالای سر مدل ها نصب کرد که با ترکیب دود چیزی مشابه ابر ایجاد می کرد.
عکسهای بیشتر از طرحهای او:
اگر به حوزه طراحی مد و فشن علاقمند هستید پستهای قبلی را نیز از اینجا مطالعه نمایید.
مترجم: نگین بزرگینژاد، گزارشگر طراحی صنعتی
منبع: Iris van Herpen explores human-animal hybrids in Shift Souls couture collection
فراخوان مسابقه طراحی برای کودک نگهداری از کودکان در خانه های آپارتمانی با متراژ کم،…
پس از چهار تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول، آکادمی یوزراکس اقدام به…
روز چهارشنبه 8 دی ماه 1400 ساعت 10 صبح، نمایندگان مجمع عمومی موسس انجمن صنفی…
پس از سه تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول آکادمی یوزراکس اقدام به…
اسباببازی و محصولات کودک معمولاً به تاریخ مصرف کوتاهشان معروفند؛ به این معنا که به…
ضرورت برگزاری: حرکت در مسیر خلاقیت و نوآوری نیازمند شناسایی فرصت های نو در فضای…