برای سالها کوزههای سفالی Delft، که با Delft Blue هم شناخته میشوند، شهرت جهانی دارند. این صنعت هلندی به واسطهی ظرافت و کیفیت خود شناخته میشود. پس، وقتی که پرینت سه بعدی با این صنعت قرن هفدهمی تلفیق میشود، تنها میتوان از این ترکیب لذت تام برد.
به تازگی یک طراح به نام الیور ون هرپت، مجموعهای از آثارش را به نمایش گذاشته که متشکل از گلدانهای سرامیکی ساخته شده با پرینترهای سه بعدی و به رنگهای آبی و سفید هستند. این مجموعه به خوبی نشان میدهد که پرینت سه بعدی چگونه میتواند بر همهی بخشهای صنایع اثر بگذارد؛ از هنر و معماری تا صنایع غذایی!
ناگفته نماند که پرینت سه بعدی سفال و سرامیک ابداع جدیدی نیست. چند سالی است که صنعتگران و حتی هنرمندان به استفاده از پرینترهای سه بعدی برای تولید آثار سفال و سرامیک میپردازند. کسانی همچون Libera Rutilo و همچنین بسیاری از هنرمندان در پروژهی Google Arts & Culture از پرینترهای سه بعدی برای خلق آثار هنری استفاده کردهاند.
جالب اینجاست که این لیست بسیار طولانیتر از این است و دلیل آن هم روشن است: پرینت سه بعدی آزادی عمل بیسابقهای را در تولید پیچیدگیها و استفاده از مواد مختلف در اختیار هنرمندان قرار میدهد. همین مشخصهی صنعت پرینت سه بعدی هم هست که باعث شد الیور ون هرپت آن را برای تلفیق تکنولوژیهای نوین و صنعت سنتی هلندی انتخاب کند.
Delft Blue اولینبار با هدف تقلید از ظروف سرامیکی وارداتی از چین تولید شد. به خاطر عدم استفاده از کائولین (Kaolin، نوعی گل سفالگری)، طراحان هلندی به نتایجی نامنتظرهای رسیدند؛ ظروف سفالی لعابدار به شکل عجیب و غریبی در آمده بودند، ولی در عین حال ظاهری جذاب و شرقی داشتند!
الیور ون هرپت میخواست که طرحهایش را از این آثار سنتی و جهانی شده استفاده کند و با مدرنیزه کردن آن به فرمهای نوینی برسد. به همین خاطر هرپت پرینتر سه بعدی سرامیک را برای کار خود انتخاب کرد و توانست تا ۱۴ طرح مختلف را با آن تولید کند. پرینتر سه بعدی هرپت توانایی تولید قطعاتی با ارتفاع ۹۰ سانتیمتر را دارد.
این طراح هلندی توضیح میدهد که قبل از وارد کردن مواد اولیهی سرامیک به درون نازل پرینتر سه بعدی، کبالت آبی را به طور دستی با گل مخصوص سرامیک مخلوط میکند. همین روش است که باعث میشود خروجی، با ترکیب رنگ آبی و سفید و به طور گرادیان شعاعی در بیاید. او نتیجه میگیرد که موتیف آبی (blue motif) در حقیقت “ترجمهی تعامل انسان و ماشین” است.
اگر به هنر الیور ون هرپت اعتقاد داشته باشید به این نتیجه خواهید رسید که آثار سفالی ایشان هرپت چیزی بیشتر از دکور است.
ناگفته نماند که الیور ون هرپت مجموعه آثار دیگری هم دارد که با پرینتر سه بعدی تولید شدهاند. اگر تمایل به دیدن مجموعهای کامل از آثار هرپت را دارید میتوانید از وبسایت رسمی ایشان oliviervanherpt.com دیدن فرمایید.
فراخوان مسابقه طراحی برای کودک نگهداری از کودکان در خانه های آپارتمانی با متراژ کم،…
پس از چهار تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول، آکادمی یوزراکس اقدام به…
روز چهارشنبه 8 دی ماه 1400 ساعت 10 صبح، نمایندگان مجمع عمومی موسس انجمن صنفی…
پس از سه تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول آکادمی یوزراکس اقدام به…
اسباببازی و محصولات کودک معمولاً به تاریخ مصرف کوتاهشان معروفند؛ به این معنا که به…
ضرورت برگزاری: حرکت در مسیر خلاقیت و نوآوری نیازمند شناسایی فرصت های نو در فضای…