ترجمه: مرجان حسومی

طبق گزارش مسئولین برگزاری این رخداد (International Design Excellence Award)، برندگان بخش های مختلف این مسابقه اکنون اعلام شده و سپس در مرحله نهایی این مراسم اواخر امسال، سپتامبر ۲۰۱۱، برنده برتر این جایزه در شهر نیواورلئان معرفی خواهد شد. در ادامه مطلب از میان ۲۸ برنده بخش” Gold IDEA ” که آثار تأثیرگذاری را ارائه داده­اند، تنها تعداد کمی را به تصویر کشیده ایم.

بخش حمل و نقل و استراتژی


شرکت “Teagu”، با طراحی فضای داخلی هواپیمایی Boing 787 مربوط به شرکت هوایی Dreamliner، جایزه طلای دو بخش حمل­ونقل و استراتژی طراحی را از آنِ خود کرده است.
کمپانیDreamliner مدعی است یکی از موفق­ترین شرکت­ها در تبلیغات هواپیمایی در تاریخ صنعت هوایی است.
در این هواپیما پنجره­هایی که قابلیت کم و زیاد کردن نور را دارند و ۶۵% بزرگتر از پنجره هواپیماهای رقبا هستند؛ به شکل خاصی خودنمایی می کنند و به همراه محل قرار گیری وسایل مسافران که جادار و همراه با سیستم نوری پویا می باشند، الگویی از نور شب و روز را به نمایش می گذارند.

بخش لوازم شخصی

Beskpoke Fairings، مجموعه­ای از اعضای مصنوعی منعطفی می باشد که توسط افراد معلول برای استفاده خود بصورت شخصی، سفارش داده می­شوند.
بطور مثال ابتدا از عملکرد پای فرد دارای معلول (مقطوع العضو) و بازخوردهای بدنی او اسکن سه بعدی به عمل آمده، سپس عضو مصنوعی مورد نظر منطبق بر رنگ، مواد و سفارشات نهایی فرد تولید می­شود. به این ترتیب به واسطه دخالت مستقیم شخص معلول در ایجاد ویژگی­های ظاهری و حسی عضو مصنوعی، این امکان برای معلول فراهم می­شود که ارتباط بهتری با عضو مصنوعی خود برقرار کند. این مجموعه و سیستم متعلق به آن، Beskpoke Fairings، توسط Scutt Summit و Cris Campbell که در بخش خلاقیت Beskpoke مشغول به کارند، طراحی شده است.
Davin Stowell، رییس هیئت داوران IDEA و مدیر عامل طراحی هوشمند، می­گوید: “به طرز شگفت­انگیزی زیباست! این مد ناب که از القای حس بطالت به معلول جلوگیری کرده، به بالاترین سطح اظهار وجود او توجه دارد، شایسته تحسینی بدون ترحم است.”

بخش ارتباطات

Windows Phone 7، از شرکت مایکروسافت، برنده جایزه بخش ارتباطات شده است. Isabel Ancona، کاربر مشاور و عضو هیئت داوران IDEA، این طراحی ر ا اینگونه توصیف می­کند: “تجربه­ای به غایت زیبا و منحصربه­فرد”.
در این محصول جهت مهیا کردن ارتباط آسان کاربر و تمرکز بر داده­ها، از روش­های مرسوم و متداول موجود در Windows و ساختارهای آن استفاده نمی­شود، بلکه داده­ها از طریق عناصر بصری دریافت شده و کنترل می­شوند. به طوری که کاربر توسط حرکات و جابجایی­های ساده به سمت محتوا هدایت می­گردد.

بخش دانشجویی

Margau Ruyant، از مدرسه طراحی DSK ISD واقع در شهر پون Pune در کشور هندوستان با طراحی گلدان Poetree (ظرف مخصوص نگهداری خاکستر مرده)، طلای بخش دانشجویی را بخود اختصاص داد.
روی خاکستر داخل گلدان خاک ریخته شده، گیاهی در آن می­ کارند و آن را در محل پیش­بینی شده توسط خانواده متوفی قرار می­دهند. پس از رشد درخت (گیاه)، آنچه از گلدان باقی می­ماند، درپوش سرامیکی­ای است که به شکل یک سنگ قبر طراحی شده است.

قابل ذکر است که برنده برتر در مراسمی که در اواخر امسال، سپتامبر ۲۰۱۱، در نیواورلئان برگزار می­ شود، اعلام خواهد گردید.

منبع

گزارشگر طراحی صنعتی

موسسه علمی-پژوهشی و اطلاع رسانی گزارشگر طراحی صنعتی در تلاش است، با توسعه فعالیت های خود این سایت را به مرجع کاملی برای استفاده طراحان ایرانی، تبدیل کند. ما در تلاشیم اخبار مهم و تأثیر گذار بین المللی در حوزه دیزاین را در کوتاهترین زمان به زبان فارسی در اختیار مخاطبان قرار دهیم، همچنین بوسیله گزارشگران خود، در مراکز مختلف داخلی اخبار و رویدادهای ملی را تحت پوشش قرار دهیم.

آخرین مقالات

فراخوان مسابقه طراحی برای کودک

فراخوان مسابقه طراحی برای کودک نگهداری از کودکان در خانه های آپارتمانی با متراژ کم،…

3 سال پیش

پنجمین دوره جامع طراحی محصول

پس از چهار تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول، آکادمی یوزراکس اقدام به…

3 سال پیش

مجمع عمومی موسس انجمن صنفی طراحی صنعتی ایران برگزار شد

روز چهارشنبه 8 دی ماه 1400 ساعت 10 صبح، نمایندگان مجمع عمومی موسس انجمن صنفی…

3 سال پیش

چهارمین دوره جامع طراحی محصول آکادمی یوزراکس

پس از سه تجربه موفق در برگزاری دوره آنلاین طراحی محصول  آکادمی یوزراکس اقدام به…

3 سال پیش

طراحی برای کودک، طراحی برای آینده

اسباب‌بازی و محصولات کودک معمولاً به تاریخ مصرف کوتاهشان معروفند؛ به این معنا که به…

3 سال پیش

جشنواره ایده های برتر فناوری های نرم و صنایع خلاق فرهنگی

ضرورت برگزاری: حرکت در مسیر خلاقیت و نوآوری نیازمند شناسایی فرصت های نو در فضای…

3 سال پیش